Forum voor Anarchisme

Blog / 21 April - Punk avond / Benefiet inzamelingsactie voor hulpgroepen in Oekraïne, Operatie Solidariteit en voor POC & LGBTQ+ vluchteling steun.

21 April - Punk avond / Benefiet inzamelingsactie voor hulpgroepen in Oekraïne, Operatie Solidariteit en voor POC & LGBTQ+ vluchteling steun.

21 April - Punk avond / Benefiet inzamelingsactie voor hulpgroepen in Oekraïne, Operatie Solidariteit en voor POC & LGBTQ+ vluchteling steun.

April 14, 2022 | FvA

21 April, @ Garage Noord, Amsterdam: Punk avond / Benefiet voor Operatie Solidariteit en voor POC & LGBTQ+ vluchteling steun uit Oekraïne.

We hebben een mooie mix van punk voor jullie allemaal deze nacht. Van riot-grrrl punk tot hardcore punk en crust.

Bands:

De eerste band zal rond 21:00 beginnen en de DJ van WE HATE RADIO zal zorgen voor wat lekkere tunes om op te stuiteren tot laat en tussendoor.

De inzamelingsactie

De aanvalsoorlog die de Russische regering tegen Oekraïne heeft ontketend, woedt nu al meer dan een maand. Bestaansmiddelen worden verwoest, burgers gedood, gewond of gedwongen te vluchten. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met moeilijke omstandigheden, of ze nu onderweg zijn of te midden van de oorlog blijven. Met elke nieuwe dag van aanvallen neemt de behoefte aan steun toe. Met deze benefiet hopen we geld in te zamelen voor hulporganisaties die vluchtelingen en burgers helpen of hulp bieden aan degenen die voor hun gemeenschap zijn blijven vechten. De ene helft van de donaties zal gaan naar Operation Solidarity en de andere helft naar organisaties die POC & LGBTQ+ helpen die stuiten op hard racisme en discriminatie waardoor het voor hen moeilijk is om het land te ontvluchten.

Operatie Solidariteit is een anti-autoritair vrijwilligersnetwerk dat tijdens de oorlog werd georganiseerd om gezamenlijk alle progressieve krachten in de samenleving te helpen tegen de imperialistische agressie tegen Oekraïne. We zamelen geld in voor strijders van de Territoriale Verdediging en hun gezinnen, helpen vluchtelingen en steunen progressieve basisinitiatieven die mensen verenigen in het aangezicht van een gemeenschappelijke dreiging. Met de ingezamelde fondsen kopen en leveren ze de meest noodzakelijke humanitaire artikelen, militaire uitrusting en medische voorraden aan anti-autoritaire in Oekraïne.

Oorlog treft minderheidsgemeenschappen altijd onevenredig hard. POC & LGBTQ+ mensen stuiten op hard racisme en discriminatie terwijl ze het land proberen te ontvluchten. Niet alleen dat, maar deze oorlog heeft verdomd duidelijk gemaakt hoe verdomd racistisch Europa eigenlijk is. Oekraïners worden met open armen ontvangen (wat natuurlijk een goede zaak is) in andere delen van Europa en krijgen meteen het recht om te werken, terwijl niet-Europeanen en niet-blanke vluchtelingen maandenlang tot jaren achtereen in kampen met grote onzekerheid worden geduwd. In sommige gevallen alleen maar om teruggestuurd te worden naar de hel waaraan ze probeerden te ontsnappen.

Er zal een stand zijn van de Anarchistische Groep Amsterdam voor anarchistische leesvoer en sticker.

Het spijt ons zeer, maar de locatie is niet rolstoelvriendelijk. Als je in een rolstoel zit en wilt komen, mail ons dan (fva[at]riseup.net) en we helpen je met navigeren.

Georganiseerd door:

Voorgestelde donatie 7,5 Garage Noord Gedempt Hamerkanaal 40