Forum voor Anarchisme

Wie zijn die anarchisten?

De regering wil je doen geloven dat zonder regering, de wereld in chaos zou vervallen. Dat zonder autoritaire machtsstructuren, we niet in staat zouden zijn om ons zelf te organiseren voor onze eigen behoeftes. Dit is niet waar. Anarchisten weten dat het makkelijker is, niet moeilijker, om verantwoordelijk en zorgzaam te zijn in een wereld zonder heersers.

Anarchisme is een verzameling ideeën en bewegingen die het doel delen mensen te helpen leven zonder onderdrukkende systemen zoals kapitalisme, witte suprematie, patriarchaat, en ja, de staat. Anarchisten behoren tot degenen die dromen van een vrije wereld - een echt vrije wereld. Waar we bereid voor zijn te strijden.

Zo vechten we soms op straat bij demonstraties, en we zijn trots op onze vaardigheden in het zwarte blok, als vandalen en militanten, als medici en doktoren, als advocaten, als organisatoren en bevoorraders.

Maar het blok is het kleinste stukje van het topje van de ijsberg. Anarchisten zijn leraren, boeren, maatschappelijk werkers. Programmeurs, gemeenschapsorganisatoren. Boekhouders en dagdromers. Dieven, bedelaars en zwervers. Sekswerkers. Ouders, kinderen. Kluizenaars en feestorganisatoren. Muzikanten, schrijvers. Strijders en pacifisten. Atheïsten, moslims, christenen, joden, boeddhisten, heidenen.

Maar zijn geen agenten, we zijn geen gevangenbewaarders, we zijn geen politici... en we zijn geen poortwachters. Ook jij kunt een anarchist zijn.