Forum voor Anarchisme

Gevangenis

ACHTER TRALIES - HANDBOEK VOOR TOEKOMSTIG GEDETINEERDEN

De beweging kent een aantal belangrijke boeken die ons kunnen helpen in tijden van nood. Neem de Arrestantenhandleiding of Tips Tegen Tralies. Ontzettend waardevol om elkaar te beschermen maar toch te kunnen blijven strijden tegen de staat. Maar kende je 'Achter tralies, handboek voor toekomstig gedetineerden' al?

Vrienden van het Anarchist Black Cross Nijmegen hebben een aantal jaar geleden met bloed, zweet en tranen dit boek geschreven en in 2018 uitgebracht. Want we weten al veel over hoe we kunnen voorkomen dat we in de bak belanden, maar wat doe je als je wel achter slot en grendel zit?

Sommigen van jullie zijn wellicht bekend met het Bajesboek, een tergend lang, dik formeel boek vol jargon. Het handboek voor toekomstig gedetineerden is het tegenovergestelde, en bevat allemaal toegankelijke informatie en tips die je kunnen helpen als het zover is. Juist voor mensen zoals wij, en onze vrienden. Bijvoorbeeld als je trans bent, of in hongerstaking gaat, of wordt afgeluisterd door de bewakers.

Een aantal jaar geleden hebben we een boekpresentatie georganiseerd in de Bambara waarbij de schrijvers hierover vertelden. En over hoe ze PI na PI afbelden om de juiste informatie te verzamelen. Nu hebben we het boek beschikbaar gesteld op de website van het Kraakspreekuur Groningen. Lees en deel vooral.

http://ksug.nl/download/AchterTralies_[19-01-2018].pdf